20

20 20

19

19 19

18

18 18

4

4 4

3

3 3

2

2 2

1

1 1
Login Register
Kemi 3 vizitorë në linjë

Shoqata Kulturore "Gruaja"

Shoqata kulturore “Gruaja” është themeluar nga një grup femrash intelektuale shqiptare dhe është regjistruar në Gjykatën e Tiranës me nr. 11627 më datë 16.12.1996. Që nga dita e formimit të saj dhe deri tani ajo ka punuar që të krijojë një imazh të ri të femrës myslimane, t’i japë vendin që i takon në shoqëri, duke i kushtuar një rëndësi të veçantë familjes, si bërthama bazë e shoqërisë.

Një familje e shëndoshë dhe e rritur sipas vlerave islame do të edukojë fëmijët e së ardhmes.

 

“Kjo botë është pasuri, ndërsa pasuria e saj më e madhe është një grua e mirë” Profeti Muhamed (a.s).

 

 

VIZIONI

 

  • Ndërgjegjësimi i opinionit publik për rolin që duhet të ketë gruaja në shoqëri, duke vënë theksin në respektimin e statusit të saj.
  • Këndvështrim i shoqërisë shqiptare për çështjet kulturore, sociale dhe fetare. Krijimin e një imazhi të gruas gjithnjë të arsimuar, të aftë për të qenë e dobishme në jetën familjare, ekonomike e shoqërore.
  • Promovimin e paqes, mirëkuptimit dhe nxitjen e dialogut ndërkulturor në shoqërinë shqiptare.
  • Organizime të konkurseve kulturore. Të jetë strehë për të gjitha femrat që kanë nevojë për ndihmë, këshillim dhe ambient miqësor.
  • Ngritja e zërit dhe sensibilizimi i publikut për nëpërkëmbjen që i bëhet dinjitetit të femrës, duke e parë atë si mall vitrine.
  • Forcimin e personalitetit të femrës myslimane dhe korrigjimin e mendimeve të gabuara, të lëshuara kohë pas kohe padrejtësisht në adresë të saj.
  • Të punojë që familja e feja të ndihmojnë njëra-tjetrën në edukimin qytetar e moral të vajzave e grave tona.
  • Ngritja e vetëdijes së femrës myslimane sipas standardeve që kërkon feja e saj. Të ofrojë alternativa për rininë shqiptare nëpërmjet projekteve të ndryshme edukative.
  • Të nxisë dhe të përkrahë punën e motrave myslimane në fushën e thirrjes islame, me qëllim që kjo thirrje të ngrihet në një stad më të lartë.
  • Organizime festive për festat fetare. Botim i revistës “Familja”, periodike social – kulturore, që ndjek problemet e familjes dhe të shoqërisë shqiptare.

 

Rr. Ali Demi, P.14, Ap. 1,
Tirana - A lbania
2905
Telephone: 00 355 42 340089
Fax: 00 355 42 340089
Mobile Phone Number: 00 355 67 20 63 706

http://www.gruaja.org

Developed by JoomVision.com
Gruaja ne Islam

Gruaja ne Islam 

Shoqata Kulturore "Gruaja"  boton librin e saj më të fundit me titull: "GRUAJA...

Produkte Natyrale

Produkte Natyrale 

Produkte bimore te cilësisë më të mirë nga vendet e Lindjes, Siri, Dubai,...

Gatuaj dhe shijo

Gatuaj dhe shijo 

Në këtë libër amvisat shqiptare do të gjejnë mbi 300 receta me gatime të...

Dyqani i mishit hallall Kombinat

Dyqani i mishit hallall Kombinat 

Tregton mish viçi, qengji, qofte dhe sallameri të firmës "Meka", me shumicë...

1 2 3 4

Joomla 1.5
Developed by JoomVision.com
Shoqata Kulturore

Shoqata Kulturore "Gruaja" 

Shoqata kulturore “Gruaja” është themeluar nga një grup femrash intelektuale shqiptare dhe është regjistruar në Gjykatën e Tiranës me nr. 11627 më datë 16.12.1996. Që nga dita e formimit të saj dhe deri tani ajo ka punuar që të krijojë një imazh të ri të femrës myslimane, t’i japë vendin që i takon në shoqëri, duke i kushtuar një rëndësi të veçantë familjes, si bërthama bazë e shoqërisë. Një familje e shëndoshë dhe e rritur sipas vlerave islame do të edukojë fëmijët e së...

AIITC

AIITC 

      Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. AIITC organizon konferenca dhe simpoziume shkencore, si dhe promovon studime akademike në çështje që lidhen me kulturën, qytetërimin, artin, traditën dhe zakonet islame te shqiptarët....

Radio Kontakt

Radio Kontakt 

Radio Kontakti filloi transmetimet në një kohë kur të gjithë mendonin për të shkatërruar e rrënuar, në mes breshërisë së plumbave të vitit të mbrapshtë 1997, lindi radio Kontakt. Ishte tetori i vitit 1997 kur radio Kontakt filloi transmetimet me programacion të plotë dhe u bë zëri më i besueshëm për të gjithë shqiptarët. Shkëlqimi i saj ishte që në zanafillë. Stafi i saj përbëhej nga profesionistë, që punuan në mënyrë pasionante për ngritjen e kësaj krijese mediatike. Themelet e Radio Kontaktit u...

Shtypshkronja “Mileniumi i Ri”

Shtypshkronja “Mileniumi i Ri” 

Shtypshkronja “Mileniumi i Ri” operon prej më shumë se 10 vitesh në tregun e botimeve në offset. Me një staf të kualifikuar dhe me aparaturat më moderne “Mileniumi i Ri”  ka lënë gjurmë të forta në këtë treg me shtypjen në një cilësie shumë të lartë të një morie librash, revistash, broshurash, fletëpalosjesh, reklamash dhe materialesh të tjera. Mund të gjeni në treg shumë prodhime të Shtypshkronjës “Mileniumi I Ri”, çka na bën krenar për punën tonë ndër vite. Eksperienca jonë dhe cilësia...

Pre 1 2 3 4 Next

Ju jeni në: Faqja kryesore Foleza Jeshile Artikuj Shoqata Kulturore "Gruaja"
Blu Blu Kuqe Back to Top