16

16 16

15

15 15

14

14 14

13

13 13

12

12 12

11

11 11

10

10 10

9

9 9

8

8 8

7

7 7
Login Register
Kemi 6 vizitorë në linjë

 

Revista “Familja”[1]

 

Objektivat:

  • Të ngrejë zërin për ngjarje të ndryshme, që nuk duhet të kalohen në heshtje nga shoqëria.

  • Nëpërmjet temave të ndryshme sociale të trajtuara të nxitë debatin, ku me anë të mendimit të personaliteteve të fushave të ndryshme jetësore të mundohet të japë rrugët për zgjidhjen e problemeve të ndryshme.

  • Të jetë një tribunë e muslimanëve për të ngritur e zërin për çështje që i shqetësojnë.

  • Të trajtojë probleme të ndryshme, që kanë të bëjnë me edukimin e fëmijëve, marrëdhëniet prind – fëmijë, sjelljen e tyre në komunitet. Rrugët dhe mënyrat e edukimit të fëmijëve sipas Islamit dhe sipas arritjeve më të fundit në fushën e pedagogjisë, të edukimit, sociologjisë dhe psikologjisë.

  • Të pasqyrojë jetën e personaliteteve të ndryshme, shqiptarë e të huaj, që kanë dhënë ndihmën e tyre në shërbim të arsimit, shkencës, kulturës, artit, që kanë shërbyer si shembull për shoqërinë.

  • Revista kërkon të “Familja” të jetë sa më afër lexuesit me shkrimete tematikave të ndryshme dhe me informacionet e ndryshme që sjell.

  • Të jetë një pasqyrë e realitetit, duke pasqyruar problemet e ndryshme sociale.

  • Të krijojë një lidhje midis lexuesit dhe lajmit.

  • Të nxitë ndienjën e leximit dhe të dashurisë për fjalën.

  • Të afrojë sa më shumë bashkëpunëtorë rreth vetes, pa dallim moshe, krahine apo gjinie.

 

Revista “Familja” është zëri i Shqipërisë në diasporë

Bashkëpunëtorët e revitës “Familja” janë aktivë, afër lajmit dhe ngjarjeve. Tashmë ata nuk janë vetëm nga Shqipëria, por edhe jashtë saj: Francë, Itali, Zvicër, Austri, Turqi, Maqedoni, Kosovë etj. Me punën e saj revista “Familja” ka arritur të ndërgjegjësojë lexuesin se, të gjithë kemi të drejtë të themi mendimin tonë, të gjithë duhet të ngremë zërin për problemet që na shqetësojnë. Vlen për t’u përmendur fakti që revista “Familja” shpërndahet në të gjitha trevat shqiptare, si dhe në diasporë. Midis shqiptarëve, që jetojnë e punojnë në vende të ndryshme të Evropës, është vendosur një urë lidhëse.

 

 


[1] Revista “Familja” është një organ i Shoqatës Kulturore “Gruaja”, e cila mbikëqyr daljen e rregullt të revistës në treg.

 

Developed by JoomVision.com
Gruaja ne Islam

Gruaja ne Islam 

Shoqata Kulturore "Gruaja"  boton librin e saj më të fundit me titull: "GRUAJA...

Produkte Natyrale

Produkte Natyrale 

Produkte bimore te cilësisë më të mirë nga vendet e Lindjes, Siri, Dubai,...

Gatuaj dhe shijo

Gatuaj dhe shijo 

Në këtë libër amvisat shqiptare do të gjejnë mbi 300 receta me gatime të...

Dyqani i mishit hallall Kombinat

Dyqani i mishit hallall Kombinat 

Tregton mish viçi, qengji, qofte dhe sallameri të firmës "Meka", me shumicë...

1 2 3 4

Joomla 1.5
Developed by JoomVision.com
Shoqata Kulturore

Shoqata Kulturore "Gruaja" 

Shoqata kulturore “Gruaja” është themeluar nga një grup femrash intelektuale shqiptare dhe është regjistruar në Gjykatën e Tiranës me nr. 11627 më datë 16.12.1996. Që nga dita e formimit të saj dhe deri tani ajo ka punuar që të krijojë një imazh të ri të femrës myslimane, t’i japë vendin që i takon në shoqëri, duke i kushtuar një rëndësi të veçantë familjes, si bërthama bazë e shoqërisë. Një familje e shëndoshë dhe e rritur sipas vlerave islame do të edukojë fëmijët e së...

AIITC

AIITC 

      Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. AIITC organizon konferenca dhe simpoziume shkencore, si dhe promovon studime akademike në çështje që lidhen me kulturën, qytetërimin, artin, traditën dhe zakonet islame te shqiptarët....

Radio Kontakt

Radio Kontakt 

Radio Kontakti filloi transmetimet në një kohë kur të gjithë mendonin për të shkatërruar e rrënuar, në mes breshërisë së plumbave të vitit të mbrapshtë 1997, lindi radio Kontakt. Ishte tetori i vitit 1997 kur radio Kontakt filloi transmetimet me programacion të plotë dhe u bë zëri më i besueshëm për të gjithë shqiptarët. Shkëlqimi i saj ishte që në zanafillë. Stafi i saj përbëhej nga profesionistë, që punuan në mënyrë pasionante për ngritjen e kësaj krijese mediatike. Themelet e Radio Kontaktit u...

Shtypshkronja “Mileniumi i Ri”

Shtypshkronja “Mileniumi i Ri” 

Shtypshkronja “Mileniumi i Ri” operon prej më shumë se 10 vitesh në tregun e botimeve në offset. Me një staf të kualifikuar dhe me aparaturat më moderne “Mileniumi i Ri”  ka lënë gjurmë të forta në këtë treg me shtypjen në një cilësie shumë të lartë të një morie librash, revistash, broshurash, fletëpalosjesh, reklamash dhe materialesh të tjera. Mund të gjeni në treg shumë prodhime të Shtypshkronjës “Mileniumi I Ri”, çka na bën krenar për punën tonë ndër vite. Eksperienca jonë dhe cilësia...

Pre 1 2 3 4 Next

Ju jeni në: Faqja kryesore Revista
Blu Blu Kuqe Back to Top